Ny webmail – pilot

Nettjenesten webmail.uib.no så dagens lys i januar 1999 og er mest brukt av studenter, men også en del ansatte bruker den. Statistikken forteller at ca 6 000 er daglige brukere og at det over en to ukers periode er ca 12–13 000 som har benyttet tjenesten. Flest er pålogget mellom kl 12:00 og 14:00 med omtrent 1 200 brukere.

Webmail har hele tiden brukt Open Source produktet Horde/IMP. IT-avdelingen ser nå etter en arvtaker som har bedre brukergrensesnitt og støtte for mobile enheter og nettbrett.

Vi har valgt å se nærmere på Open Source produktet Roundcube og har satt opp en pilot på mail.uib.no som ansatte og studenter ved UiB oppfordres til å teste.

Vær oppmerksom på at dette forløpig er en pilot, så endring av innstillinger, adresselister, osv kan forsvinne når vi lanserer en endelig løsning for produksjon i mai 2014.

Ansatte som bruker Outlook/Exchange kan også teste løsningen, men må da passe på sette Server (Tenar) til «Ansatte med Outlook/Exchange».

Gå til mail.uib.no og prøv! Vi setter pris på tilbakemelding.

webmail-pilot-login webmail-pilot-mailview

4 Responses to “Ny webmail – pilot”

 1. Ørjan Leren on

  Fint og enkelt grensesnitt, men lurer på hva formålet med kalenderfunksjonen er – kan den synkroniseres mot noe? Den ser i hvert fall ikke ut til å være synkronisert mot Exchange.

  Svar
  • Olav Bringedal on

   Hei.

   Kalenderen er inntil videre helt selvstendig.

   Det jobbes med en løsning der man kan legge inn lenker til eksterne kalendere, men de virker for tiden for dårlig til at vi tør legge dem i produksjon.

   Svar
 2. Jan-Frode Myklebust on

  Har dere vurdert SOGo?

  Vi hadde en evaluering av Horde/@mail/roundcube/SOGo m.m. for ett par år siden, og er veldig fornøyd med valget av SOGo. Spennende med ActiveSync som og nettopp er blitt lagt til…

  Svar
 3. Olav Bringedal on

  Hei

  Vi så på SOGo for noen år siden og igjen veldig overflødig i vår i forbindelse denne prosessen. Dette er en hel suite av funksjonalitet og ikke epost som var det vi var på jakt etter.

  Svar

Leave a Reply

 • (will not be published)